Kategorije

Kupanje bebe

Preporučite!

Prvo kupanje bebe u kadici prporuča se nakon što ispadne pupak. Neki pedijatri dozvoljavaju kupanje s gelom za tuširanje od prvog kupanja, a neki savjetuju neko vrijeme upanje samo s vodom. Kako god bilo, uvjet koji mora biti ispunjen je temperatura vode od 37 stupnjeva. Temperaturu vode danas mjerimo termometrom koji dolazi u različitim oblicima životinja kako bi bili zanimljivi bebama, a nekad se to radilo laktom…

 

Kadica za kupanje bebe

Kadicu možete kupiti u dvije veličine, savijet je da kupite veću kadicu jer ćete ju duže moći koristiti. Isto tako kad beba počne sjediti možete kupiti i sjedalicu za kupanje koju možete naći u dvije izvedbe s ogradicom i bez ogradice.  Tuširati bebu možete početi  tek kad učvrsti hodanje, ali oprez, bebe su znatiželjne i  moglo bi se dogodit da se u kadi poskliznu ukoliko je ne držite dovoljno čvrsto.

Neke bebe imaju strah od kupanja. Kako bi to izbjegli, ako imate kadu, napunite kadu vodom i okupajte se sa svojom bebom. Beba će biti opuštenija jer ćete joj Vi pokazati svojim primjerom da to nije ništa strašno, a Vi ćete vidjet kako je to ljep osječaj. Poslije kupanja priuštite bebi masažu baby uljem ili losionom. Svaka bebe uživa u tome. Nekad se vjerovalo da se beba mora kupati svaki dan, danas se peporuča 2-3 puta na tijedan maksimalno zbog bebine kože.

Online

  • 2 Guests.