Kategorije

Što ponijeti u rodilište

Preporučite!

Kad postajete majka po prvi put, pred kraj trudnoće nameće Vam se pitanje, što mi treba za rodilište, što ponjeti za sebe, a što pripremiti za bebin izlazak. Vi obavezno morate imati zdravstvenu dokumentaciju (trudnička i UZV knjižica, nalazi napravljeni u trudnoći, krvna grupa i RH faktor), ne zaboravite ni osobnu iskaznicu… Nekoliko paketa (4-5) vatiranih uložaka s mrežicom, spavačice koje se od naprijed kopčaju radi lakšeg dojenja, uloške za grudi,  grudnjake za dojenje,  izdajalicu, gaćice (najbolje jednokratne), potrebna Vam je četkica za zube, pasta, šampon, gel za tuširanje, sapun za ruke, obavezno wc-papir, kućni ogrtać i naravno šlape.

 

Što se tiče bebe, u nekim je rodilištima dozvoljeno da beba od prvog dana nosi svoju odjeću, a u nekima mora imati odjeću iz rodilišta. Ukoliko ste u rodilištu gdje možete birati i odlučite se da beba nosi odmah svoju odjeću, ponesite samo benkice, jer su bebe u rodilištu u pelenama i benkicama tezbog broja dječice primalje nebi stigle svim bebama obuć bodic i benkicu, pa zbog praktičnosti bebe su samo u benkicama i pelenama. Ukoliko beba nosi odjeću iz rodilišta, ali i ako nosi svoju od početka potrebna Vam je robica  i stvari za izlazak.

Potrebno je ponijeti pelene, 2 platnene (tetra pelene) jednu za široki povoj (ukoliko je potreban) u tom slučaju potrebno je i  švedsku pelenu, odjeću za bebu (ovisno o godišnjem dobu; benkice ili body, kombinezon, hulahopke ili čarapice, kapicu), nešto čemu ćete nositi bebu (jastuk, autosjedalicu za novorođenčad). Danas pedijatri za izlazak iz bolnice predlažu obaveznu autosjedalicu zbog sigurnosti djeteta iako se prije vjerovalo kako autosjedali šteti bebinim leđima, pokazalo se da to nije istina, ukoliko je beba jako „zavaljena“ u autosjedalicu možete staviti dekicu ispod bebinih leđa.

Online

  • 2 Guests.