Kategorije

Njega lica

Preporučite!

Žene jako vode brigu o sebi, pogotovo o svom licu jer  je lice prvo što ljudi vide. O tome ovisi prvi dojam kakav ćemo ostaviti, govori  o našim navikama i o brizi o sebi. Danas postoje kreme koje možemo kupit u dućanu ili ljekarni, ali većina sadrži konzervans pa se preporuća krema iz kućne radionice…

Puno je recepata za kreme kojima će naša koža ostati svježa, a bore će doći kasnije.  Prije nego nanosimo kremu, bilo kupljena, ili napravljena doma, potrebno je očistiti lice kamilicom. U 2 dcl vode jedna vrećica kamilice, te treba pustiti da se ohladi. S vaticom nježno oprati lice pri ćemu odstranjujemo površinsku masnoću.  U prirodne kreme mogu se dodati i eterična ulja. Eterična ulja dodaju se točno prema uputi kako nebi došlo do alergije ili reakcije kože na veliku koncentraciju eteričnog ulja.

Piling za lice kojima se ostranjuju mrtve stanice kože, radi se od griza i maslinova ulja koje će ujedno nahraniti kožu. Žlicu griza pomješati s maslinovim uljem dok ne dobijemo kompaktnu smjesu koju možemo nanjeti na kožu lica. Kad obradimo cijelo lice, mlakom vodom je lice potreno dobro isprati. Ovaj pilin može se koristiti i na dekolteu.

 

Tretmani za lice

MASKA ZA MASNU I MJEŠOVITU KOŽU:

Pomiješajte žličicu čvrstog jogurta i žličicu hladno maslinova ulja te dodajte. Smjesu nježno umasirajte na lice, koje smo pije očistili kamilicom.  Nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska je vrlo nježna , ali savijet je koristiti je maksimalno dva puta tjedno. Dobra je i za kožu s aknama.

MASKA ZA NORMALNU I SUHU KOŽU

Pomiješajte žličicu tekučeg jogurta sa žličicom cvjetnog meda. Dodajte kap limunova soka. Miješajte sastojke dok ne dobijete finu kompaktnu smjesu. Smjesu nježno umasirajte na lice, koje smo pije očistili kamilicom. Nakon 15 minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska vraća elastičnost i vlažnost koži. Koristi se dva puta dnevno.

Lifting lica

Lifting lica je kirurško zatezanje lica i krajni je potez za vračanje mladosti lica.  Njime se koža lica zateže odstranjivanjem viška kože.

Nekirurški lifting lica

Nekirurški lifting lica  je tretman lica pomoću prirodne maske koja ne sadrži botox, te  djeluje kao program vježćbe za mišiće lica. Ovaj tretman se mora ponavljati, a rezultat je takav da se mišići lica podižu, a osjetit ćete kako Vam je lice zategnutije.

Online

  • 3 Guests.