Kategorije

Kako postaviti knauf

Preporučite!

Knauf je gipsana ploča prekrivena čvrstim papirom. Može se reći da je knauf odlično rješenje za uštedu i dobivanje na oko lijepog ravnog zida. Ukoliko živite u starogradnji i imate npr. problema s vlagom i želite uštedjeti knauf je idealno rješenje za vas. Kod kupovine knaufa treba paziti da se kupi sav potreban materijal… Kompletan materijal za postavljanje knaufa sastoji se od: profila, vune, gipsanih ploča, te popratnog materijala: knauf vijci, traka za rubove , te na kraju knauf gips za zid.

 

Prvo se postave profili na izmjerenoj udaljenosti koja ovisi o veličini zida i knauf ploča, unutar praznine profila umeće se vuna potrebne debljine kao izolacija, te na kraju dolaze knauf ploče.

Knauf ploče

Ukoliko imate problema s vlagom, a vanjska izolacija je preskupi zahvat, treba probati s knauf pločama jer vuna isto daje izolaciju. Knauf ploče dobro su rješenje i za manje površine kao npr. želimo prolaz bez vrata unutar kuće, odlično rješenje je knauf jer daje dojam čvrstog zida. Danas se brodski podovi zamjenjuju s knauf pločama.

Online

  • 1 Guest.