Kategorije

Kako postaviti laminat

Laminati su danas postali dio skoro svakog kućanstva, podovi koji izgledno daju dojam drveta na podu imaju svoje velike prednosti. Najveća prednost im je svakako cijena, a njihov nedostatak je što laminat nije zapravo drvo nego njegova imitacija…

Vrste laminata

Danas postoje različite vrste laminata različitih boja i dekora. Formati u kojima danas laminati dolaze su 1200mm x 200mm, 600mm x 200 mm i 200mm x 200mm te debljina 7 mm.

 

Najpoznatija izvedba je klik-klak sistem. Ukoliko se odlučite sami postavljati laminat treba napomenuti par stvari. Pravom majstoru koji postavlja laminat svaki dan ne treba nitko jer rutina i organizacija je već u rukama, a ako niste profesionalni majstor obavezno uzmite pomoć. Što se tiče materijala za postavljanje te kako biste što kvalitetnije napravili posao potrebno vam je sljedeće: plastični ili drveni kutnici kako bi održali pravilni razmak od zida, željezni „S“ profil kako biste mogli na uskom dijelu laminat ploče laminata spojiti jednu s drugom, kvalitetna električna pila za rezanje laminata, te ako želite sami kvalitetno rezati kutove potrebna vam je pila koja reže pod zadanim kutevima i naravno čekić kao nezaobilazna stvar. Postupak postavljanja kreće s čišćenjem površine na koju se laminat stavlja, nakon toga ide obloga koja se kupuje zajedno s laminatom. Obloga je od stiropora ili spužve. Te nakon postavljanja podloge dolaze laminatne ploče. Obavezno kod klik-klak laminata treba paziti na pravu stranu spajanja i da se ploče pravilno stave jedna u drugu.

Online

  • 2 Guests.