Kategorije

Kako postaviti laminat

Preporučite!

Laminati su danas postali dio skoro svakog kućanstva, podovi koji izgledno daju dojam drveta na podu imaju svoje velike prednosti. Najveća prednost im je svakako cijena, a njihov nedostatak je što laminat nije zapravo drvo nego njegova imitacija…

Vrste laminata

Danas postoje različite vrste laminata različitih boja i dekora. Formati u kojima danas laminati dolaze su 1200mm x 200mm, 600mm x 200 mm i 200mm x 200mm te debljina 7 mm.

 

Najpoznatija izvedba je klik-klak sistem. Ukoliko se odlučite sami postavljati laminat treba napomenuti par stvari. Pravom majstoru koji postavlja laminat svaki dan ne treba nitko jer rutina i organizacija je već u rukama, a ako niste profesionalni majstor obavezno uzmite pomoć. Što se tiče materijala za postavljanje te kako biste što kvalitetnije napravili posao potrebno vam je sljedeće: plastični ili drveni kutnici kako bi održali pravilni razmak od zida, željezni „S“ profil kako biste mogli na uskom dijelu laminat ploče laminata spojiti jednu s drugom, kvalitetna električna pila za rezanje laminata, te ako želite sami kvalitetno rezati kutove potrebna vam je pila koja reže pod zadanim kutevima i naravno čekić kao nezaobilazna stvar. Postupak postavljanja kreće s čišćenjem površine na koju se laminat stavlja, nakon toga ide obloga koja se kupuje zajedno s laminatom. Obloga je od stiropora ili spužve. Te nakon postavljanja podloge dolaze laminatne ploče. Obavezno kod klik-klak laminata treba paziti na pravu stranu spajanja i da se ploče pravilno stave jedna u drugu.

Online

  • 1 Guest.