Kategorije

Pokloni za krštenje

Preporučite!

Krštenje je prva svečanost u životu bebe, njezin prvi susret sa crkvom u nekom svečanom trenutku. Isto tako prva svečanost za roditelje djeteta što se tiće sakramenata. Kaže se da je običaj za krstitke dijete darivati zlatom, ali naravno kako se vremena mjenjaju tako se i generacije mjenjaju. Onda se postavlja pitanje što pokloniti za krstitke…

Nema nekog određenog pravila, ali sigurno i najbolje rješenje je dogovor sa roditeljima. Pitajte roditelje što im zapravo treba, ukoliko roditelji kažu da vam prepuštaju na izbor, uzmite ono što je zapravo vaša želja i vjerujte što god uzmete biti će ispravno jer nisu bitni pokloni niti oni kao takvi ne smiju doći u prvi plan.

Kumstvo na krštenju

Velika čast za svakoga je biti kum na krštenju. To nije izbor preko noći, to je odnos roditelja i kuma koji je prisutan skoro cijeli život i sam odabir kuma je nešto što se planira duže vrijeme. Kum preuzima na sebe odgovornost da će cijeli pratiti dijete i pravilno ga usmjeravati. Što se tiče kumovog poklona, jednostavno tu treba biti dogovor sa roditeljima jer tako ćete jednostavno pokloniti ono što stvarno djetetu treba.

Online

  • 4 Guests.