Kategorije

Prva pričest

Preporučite!

Sveta pričest je jedan od crkvenih sakramenata. Djeca prvu pričest dobivaju u osnovnoj školi, oko trećeg razreda. Tada djeca po prvi puta primaju hostiju kao znak dubljeg zbližavanja sa Isusom Kristom. Prva pričest kao i krštenje je poseban dan za samo dijete, ali i cijelu obitelj. Dijete polazi na vjeronauk kako bi bilo spremno za sakrament prve pričesti…

Izrada i prodaja etno odjevnih predmeta, torbica, haljina, remenja, suknji, remenja…
Obrt za izradu etno odjevnih predmeta “Narodni Vez” iz Slavonskog Broda.
www.narodni-vez-dujmic.hr

 

Na prvoj pričesti djeca su u haljinama, obično pripremaju čestitku za prvu pričest sa prigodnom pjesmom ili stihom. Ukoliko želite darovati čestitku sa prigodnom porukom budite maštoviti i jedinstveni, kupite prigodnu čestitku i sami smislite tekst, jer ukoliko prepišete tekst odnekud može se dogoditi da prvopričesnik ima čestitke sa istim tekstovima pa zato sami napišite Vaš prigodan tekst na čestitku.

Slavlje prve pričesti mora biti posebno , cijela obitelj je na okupu i obično se slavi u vlastitom domu ili u restoranu. Nakon prve pričesti dolazi sakrament Svete potvrde gdje je dijete još zrelije i ozbiljnije, stoga dijete treba učiti cijli život da živi vjeru, nikome nije problem Nedjeljom otići u crkvu i svaki dan se pomoliti.

Online

  • 1 Guest.